Web sitemiz güncellenmektedir. Geçici eksiklik ve hatalar için özür diler, anlayışınızı rica ederiz.

Önceki Sayfa

MÜŞTERİLERİMİZİN GÖZÜYLE 2020 ve 2021’e BAKIŞ

Ebru AKSELHuman Resources Manager – Zero Density

P4060698

1) Röportajı Veren Yönetici/Yöneticiler: Kısaca Sizi Tanıyabilir miyiz?

Merhabalar, Ebru Aksel, Zero Density’nin İnsan Kaynakları operasyonlarının başındayım. Uzun yıllardır ulusal ve global markaların İnsan Kaynakları yöneticiliğini yapıyorum. Hem ülkemizde hem de yaklaşık 20 değişik ülke de İnsan Kaynaklarını süreçlerini dizayn etmeye ve gerekli operasyonlara liderlik etmeye çalıştım. Elbette ki ihtiyaçlar doğrultusunda bazı alanlara daha yoğun bir şekilde konsantre olma fırsatı yakaladım. İşe alım, verimliliğin arttırılması, kültür dizaynı & değişim yönetimi, EVP, organizasyon el gelişim ve geleceğin yapılandırılması hala uzmanlaşmaya çalıştığım alanlar diye özetleyebilirim.

2) Zero Density 2020 Gündemini Nasıl Tamamlandı?

Maalesef dünyadaki tüm ülkeleri ve tüm ekonomileri etkileyen ve aniden hayatımıza giren bir felaket ile baş etmeye çalışıyoruz.  Etkilenmemek, gündeminizi sabit tutabilmek mümkün değil. Biz özellikle dünya çapında yoğun bir ajandayı yürütebilme hevesi ile başladık geçen yıl, kendimizi ve ürünümüzü daha iyi anlatmak, çok daha fazla projeye imza atmak ve dolayısıyla her alandaki hedeflerimizi olağan dışı seviyelere yükseltmek arzusundaydık. Sene içinde birçok revizyona gitmemiz, birçok konuda esnek (flexible) olmamız gerekti, her şeyi nerdeyse baştan tasarladık. Hızlı karar verebilen ve manevra kabiliyeti yüksek bir firma olmanın tüm avantajlarını yaşadık diyebiliriz.

Söylemeye gerek yok, kültürümüz gereği rakamları bir kenara bıraktık ve önce insan dedik, insanımız çok önemliydi, onları korumak, desteklemek ve konu hakkında gerekli farkındalık ve gelişimi kazandırmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Burası iki sebeple ofiste olmanın tercih edildiği bir firma, birincisi binamızın içinde canlı yayın yapmaya olanak tanıyan profesyonel kameraların ve ekipmanların olduğu bir stüdyo var ve her ekip işini yapabilmek için değişik zaman aralıklarında bu stüdyoya ihtiyaç duyuyor. İkincisi ise biz ekip arkadaşlarımız ofiste çalışırken ve günlerinin büyük kısmını burada geçirirken rahat ve mutlu hissetsin istiyoruz. Dolayısıyla özellikle bunun için tasarlanmış ve bu hisleri destekleyen bir ofis kültürümüz var. İnsanlarımız birlikte olmaktan ve yaptıkları işlerden mutluluk duyuyorlar. Birlikteyken kendimizi daha güçlü ve güvende hissediyoruz. Yine de bilmediğimiz bir şeyle savaşırken gerekli dönemlerde mümkün olduğunca evde olmaya gayret ettik. Bu anlamda her bir bireyin konfor alanlarının oluşturulmasına son derece özen gösterdik. Herkesin sağlıkla ilgili desteklenmesini sağladık. Bizim için çalışan bir sağlık ekibi oluşturduk. En ufak şüphe yaşandığında tüm ekip arkadaşlarımızın limitsiz şekilde test ve ileri tetkik olanaklarından faydalanmasını sağladık. Sık aralıklarla test yaptırdık. Her vaka ihtimalini yakından takip ederek optimum süreleri profesyonel ekiplerin hesaplamasını ve gerekli müdahalelerin doğru zamanda yapılmasını sağladık. Her bir bireyimiz için araç ve aracı kullanan kişileri temin ettik, alınacak riski en az düzeye indirdik. Eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yaptık.

Bu özenin karşılığı olarak da zor koşullarda dahi olağanüstü bir verim ve başarı elde ettik. İşimizi başka metotlarla yapmayı öğrendik, hızlı kararlar verdik, titizlikle organize olduk. Önce işimizi kurtardık, aynı zamanda atılım senesi olarak ilan edilen bir yılın agresif hedeflerinin birçoğunu da gerçekleştirmeyi başardık. Olağanüstü tecrübelerle, yeni kazanılmış yetkinliklerle ve de kar etmeyi başararak yılı kapamış olduk.

3) 2021 Gündeminiz/ Öncelikleriniz Nelerdir?

2021 yılı bizim için kesinlikle son derece hızlı koştuğumuz bir yıl olacak. Kaliteden ödün vermeden verimliliği maksimum seviyelere taşımayı hedefliyoruz.

2020 den kalan ve hayata geçiremediğimiz tüm projeleri bu yıl tamamlamak arzusundayız.

Bununla beraber niş bir alanda niş bir ürün geliştirerek yakaladığımız bu başarı grafiğini yeni projelerle pekiştirmek istiyoruz, arkadan gelen ve yine “ezber bozan” yeni ürünler için zaman ve yer açmamız gerekiyor.

Biz varız dediğimiz her alanda, yüksek teknoloji gerektiren her çözümde en başarılı, en kaliteli, hayata geçmesi olağan dışı gayret gerektiren ve gerçekten tüm ezberleri bozan ürünler bizim en büyük tutkumuz. Bir sonraki ürüne odaklanmak, onun etrafında oluşturmamız gereken tüm “en iyi uygulamalar” ı (best practice) hayata geçirmek istiyoruz.

Bunu başarmak için de bu yıl mevcut ürünümüzle ilgili yalnızca bulunduğumuz bölgelerle sınırlı kalmayıp bu sefer Türkiye dahil tüm dünyaya yayılmış olan satış ve pazarlama operasyonları yürütüyor olacağız. Bir Türk markası olan “Zero Density” nin yalnızca global ve kendi alanında dünya lideri olan müşteriler tarafında değil, bu teknolojiye ihtiyaç duyan her kuruluş için en tercih edilen ve en ulaşılır olmasını sağlayacağız.  İstediğimiz bu noktaya gelmek adına önce insanımıza ve sonra ürünlerimize büyük yatırımlar yapıyoruz.

Tereddütsüz olarak çalışma arkadaşlarımızın motivasyonunun ve iş birliğinin bizim için hayati önem taşıdığının son derece farkındayız. Ve mutluluk, huzur, özgürlük üzerine kurduğumuz kültürümüz, bu kültüre daha neler ekleyebiliriz tarafında fikir üretme ve bu fikirlerin zor şartlar altında da olsa uygulamaya konulabilmesi bizi ileriye götürecek en önemli etmenler, bunun biliyoruz. Firmamızda patron, çalışan ve çalışmak kavramları yok, biz tutkuyla bağlı oldukları işleri yapmak için her sabah mutlulukla uyanıp bir araya gelen hedefine kilitlenmiş bir takımız! İşte tam da bu motivasyon ile bu sene de ilerliyor, başarıyor, kazanıyor ve “Zero Density” markası ile dünyada ses getirmeye devam ediyor olacağız.

Astera
Astera

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

We use cookies to give you the best experience.