Önceki Sayfa

Pandemi Sırasında İş Arama

Şirketler hala kalıcı pozisyonlar için tam zamanlı çalışanları işe alıyor; ancak iş ararken stratejik davranmak ve aktif olarak yeni iş ilanları yayınlayan kuruluşlara odaklanmak gerekir.

Bazı endüstriler koronavirüs salgınından diğerlerine göre daha olumsuz etkilendi. Çoğu şirketin kapılarını kapatmak zorunda kaldığı ve çevrimiçi bir ortamda işlerini yürütemediği bir sektörde iş arıyorsanız, öngörülebilir gelecekte işe alımların durdurulmasını bekleyebilirsiniz. Beklerken geçen zamanı iş aramanız için zemin hazırlamak için kullanabilir. Veya iş hedeflerinizi yeniden düzenleyerek farklı alanlardaki fırsatları takip edebilirsiniz.

Pandemi ortamında iş aramanın bazı avantajları da vardır. İş aramaya daha çok odaklanır ve görüşmeleri daha serbestçe yapabilirsiniz.

Eğer uzaktan çalışıyorsanız, patronunuza yakalanacağından korkmadan, işten arta kalan vaktinizde, çevrimiçi bir kursa kaydolabilir veya yetkinlik alanlarınıza katkıda bulunacak uzmanların “post”larını takip edebilirsiniz.

Stres yaratan yüz yüze görüşme yerine sanal görüşme seçeneğiniz var. Sanal görüşmede vücut diliniz, göz temanız veya kıyafetiniz hakkında endişelenerek mevcut görüşme stresine bir de bunları eklemezsiniz.

Astera 353517839

Modern teknoloji sayesinde, karantina altındayken sosyal ağınızı geliştirmek çok kolay. Kullandığınız çeşitli uygulamalardan bağlantılı olduğunuz kişilerle temas kurabilir, yeni bağlantı istekleri yollayabilir, sanal etkinlikler aracılığıyla seçtiğiniz alan veya sektördeki yeni insanlarla tanışabilir ve internet üzerinden bilgi görüşmeleri yapabilirsiniz.

Görüşme sırasında;

  • Önceden hazırlayacağınız notlarınıza, karşıya fark ettirmeden göz atabilme lüksüne sahipsiniz. Örneğin notlarınız arasında iş tanımının özet bir kopyası, başvurunuz için kullandığınız özgeçmiş, nitelikleriniz hakkında vurgu yapmak istediğiniz noktalar, soracağınız sorular olabilir.
  • Video görüşmeleri söz konusu olduğunda, çevrenizi kontrol etmeye ve sanal toplantıyı yüz yüze görüşme gibi ele almaya dikkat edin.
  • İş görüşmeniz için uygun şekilde hazırlanmanın yanı sıra, bu önemli toplantı için evinizde doğru alanı seçip hazırlamalısınız. Evinizde sessiz, dağınık olmayan ve iyi aydınlatılmış bir yer bulun.
  • Gerekli tüm yazılımları veya güncellemeleri önceden indirin ve çalışabilirliğini bir arkadaşınızla test edin

Amanda Augustine :
         Öz geçmiş yazma konusunda hizmet veren önemli bir kuruluş olan TopResume firmasında
         kariyer uzmanı olarak çalışıyor. Çok tanınan bir kariyer uzmanıdır.  

Amanda Augustine- Nisan 2020

Astera
Astera

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

We use cookies to give you the best experience.